Jove.cat

Des de fa unes setmanes veig molts anuncis de la nova campanya per als joves catalans que ha iniciat la Secretaria General de Joventut, els lemes són varis, hi ha un interrogant enorme al mig del cartell i una foto d'un noi o d'una noia que més que joves jo diria que són pre-adolescents, però bé, ja se sap que ara maduren abans. Hi ha moltes preguntes com: Llogar un pis? On? Anar a viure junts? Quan? Anar al teatre? Quant costa?Anar al cinema? Quina pel.lícula?
Potser les preguntes més adients als joves catalans, ja siguin nascuts aquí o a fora, serien: Una feina decent? On? Ben pagada? De veres? Em prens el pèl? Un pis de lloguer de més de 50 m
2?? Per menys de 800 euros al mes??Ooon??
Si realment els problemes dels joves se solucionéssin amb quatre descomptes per anar de compres o al cine, podriem estar encantats, però el problema real és que no podem accedir a vivendes dignes, i això ni els joves ni els no tan joves, ni a feines ben pagades, que ens permetin tenir un nivelll de vida acceptable, o si més no, que ens permetéssin anar un parell de cops al mes al teatre i al cinema, sense haver de considerar-ho un luxe, o poder sortir de tan en tan a sopar a fora amb els amics, sense haver de patir per arribar a final de mes.
Potser el que cal és deixar-se estar de tant de descompte i de tantes oficines de l'habitatge jove i fer pressió per què les empreses paguéssin un sou digne als seus empleats, joves i no tan joves, i perquè els preus dels pisos no fós similar a enviar un coet a la lluna. La seva no és una política intervencionista, sino més avait escapista, d'evitar els problemes sense oferir cap solució.Com sempre.


Felicitats a la Repúbli-k de l'Avern


Ahir la Repúbli-k de l'Avern celebrava el seu cinquè aniversari en una mega festa a la plaça de la Concòrdia, la plaça es va omplir de gom a gom, una festa fantàstica.
Moltes felicitats , doncs, per la gent de la Repúbli-k i que continuin així , fent-nos ballar i disfrutar amb els seus rimtes fantàstics.
Em quedo amb la frase de l'Eric: "Vam començar sent 5 i ara som...Puf! Molts!"
Felicitats!!!

Són Festes al barri


Un any més s'acaba la Festa Major de les Corts. Les places quedaran recollides, els de BCNeta escombraràn i recolliràn, i un any més els joves ens endurem un bon record de la Festa Major Jove a la plaça Sòl de Baix. És una plaça petitona, amagada dels grans carrers del barri, que sembla que no tingui massa vida més enllà de les tardes on els petits i petites hi juguen una estona abans de marxar capa casa a fer els deures i sopar, que demà serà un altre dia. Però cada any, quan s'apropa el pont del Pilar, un petit grup de gent aconsegueix donar-li vida durant uns dies, s'hi fan paelles, cencerts, matinals infantils, tabalades, circ, llençament de peles de meló, etc. Un munt de coses que van més enllà de les activitats en si, que són una excusa per fer vida de barri. Durant uns dies la gent surt al carrer, fan festa, es relacionen, i s'ho passen molt bé.
Fa anys la Festa Major jove no era més que uns petits concerts al Parc de les Infantes, de grups de coneguts dels 3 institus públics del barri, on els 40 o 50 joves que ens aplegàvem allà ens coneixíem entre tots, i ens veiem entre setmana cada dia.
Ara tot això ha canviat, les festes són grans, la gent ve de tota Barcelona, de les Illes i d'altres pobles. I com totes les festes són sorolloses, sorolloses perquè la gent reunida fa xivarri, tots ho sabem, però per tres dies a l'any, no cal fer-ne tant d'enrenou com ho fan els veïns de Sol de Baix. Sovint no hi veiem més enllà dels nostes propis interessos, i preferim dormir tranquils al nostre llit abans que sortir al carrer i descobrir tot un món nou de xarxa associativa, de gent interessant i compromesa amb el seu barri, gent a la que agraeixo que tinguem aquestes festes, perquè s'ho curren i perquè valen la pena.