BON ANY NOU


Bon Any Nou a tothom!

Que l'any Nou porti nous projectes, o que continuin els vells, o que s'acabin els que s'havien començat, però sobretot, feu allò que us fagi feliços!!!

Monòlegs i Monologuistes


Dilluns nit vaig anar a parar, per pura casualitat, a un local de l'Eixample de Barcelona que es diu 37 grados, es troba a Borrell amb Avda. Roma. Hi havia programada una Nit de Monòlegs, alguns dels monologuistes eren alumnes d'una escola de teatre que es diu Set d'acció, d'altres eren monologuistes consagrats, com un tal Toni Moog. El fet és que el món dels monòlegs era un món desconegut per mi, només havia vist els del Buenafuente, i encara gràcies. El més curiós és la gran capacitat que tenien els monologuistes per riure's d'ells mateixos. Tots els monologuistes novells iniciaven el seu monòleg rient-se dels deus defectes ( o virtuts ), unes orelles grans, un color de pell determinat, un estat civil, un cos gran, una cara lletja... És allò que els fa diferents el que els fa especials, aquesta capacitat de sortir a dalt d'un escenari i aconseguir que la gent rigui amb tu, i no de tu, aquesta capacitat de crear empatía i de fer riure amb les anècdotes més casolanes, com històries d'àvies o de mares ( que a tots ens han passat).

Em va sorprendre molt aquesta nova manera de fer teatre, d'apropar-se al públic no interpretant, sino potenciant aquella part d'ells mateixos que els fa especials i diferents.

Potser haurien de ser un exemple per a tots nosaltres perquè, com diu el Dr.House : " todo el mundo miente" i potser hauriem de fer un exercisi d'honestedat, no només amb nosaltres mateixos sino amb la gent que ens envolta i que ens estima.

Serà veritat que l'art és el reflex de la vida? O és al revés?

Mentides


Ara resulta que el Bush reconeix que no hi havia armes de destrucció massiva a Irak, l'Aznar diu que encara que a hores d'ara s'hagi demostrat que no n'hi havia, ell no pensa rectificar, que "en aquell moment,ell s'ho creis". També deia que els atemptats de l'11 M eren obra d'ETA, fins que es va demostrar que no. A Jimenez Losantos la llengua el pot, i tot i que el jutge el multa per dir mentides, per dir que ERC són terroristes, ell continua en la seva línia de mentides i acusacions falses, fins quan?
Fins quan no ens adonarem que ens menteixen?I què s'hi pot fer al respecte?
Utlitzen la mentida com a eina, com a eina mediàtica, com a eina política, la mentida com a eina social està present a les nostres vides, en el nostre dia a dia. Ens han fet creure que per ser feliços, per ser "normals", hem de tenir una feina que ens paguin molts diners per poder gastar-los als grans magatzems,tenir un cotxe ben gran, tenir fills, hem de ser ben guapos i prims si no la gent que ens envolta no ens estimarà, hem de tenir, tenir, tenir molt i pensar, pensar, pensar ben poc.
"Pensar es el trabajo más difícil que existe. Quizá sea ésta la razón por la que haya tan pocas personas que lo practiquen", diu el filòsof. Però està a les nostres mans combatre la mentida, i hi ha moltes maneres de fer-ho.
Us recomano un parell de Blogs que tenen molta "chicha" i que fan donar voltes al cap:
Consume hasta morir, i La Mirada Críptica.
A llegir de gust!