Sempre a punt!


Hergé, el dibuixant de Tintín, era escolta. Anit al canal 33 van emetre un documental sobre la vida d'Hergé, a partir d'una entrevista que li havien fet, el documental relacionava la vida personal del dibuixant amb les aventures de Tintín, i explicava com es podia veure l'evolució personal d'Hergé seguint els llibres del jove Tintín.

De fet els dibuixos d'Hergé eren hiperrealistes, que en diuen, ja que ho calcava de la realitat, ensenyaven fotos de l'estació de tren de Ginebra i era idèntica que la que surt a l'Afer Tornassol. També explica que abans de Tintín al Tíbet Hergé va tenir somnis molt angoixants, i somniava amb neu, i llargs passadíssos foscos, d'aquí neix la història de Tintín al Tíbet, ho vaig trobar molt interessant. Fou la seva manera de treure's del cap aquests malsons, ja que el psicoanlaista al que va visitar, no el va ajudar gens ( era un dels deixebles de Jung).

Georges Rémi, o el que és el mateix: Hergé, va nèixer al mateix temps que l'escoltisme, l'any 1907, concretament el 22 de maig a Brusel.les. va entrar als escoltes belgues i li van posa rel sobrenom de "Curious Fox".

Si mireu la Biografía d'Hergé (http://tintin.francetv.fr/uk/) hi trobareu dades molt curioses, Tintín neix de l'escoltisme també, va néixer després de Totor, un dibuix d'un nen escolta que vivia diferents aventures.

A l'entrevista el famós dibuixant explicava com la seva vida i la seva carrera s'havien vist condicionades positivament per tot el que va aprendre quan era escolta, allà on els psicoanalistes no arribaven, el seu esperit viu, alegre i optimsita l'ajudaven a tirar endavant i a no deixar-se ofegar, i sempre acabava sortint-se'n.

L'any 1982 la Societat Astronòmica de Bèlgica li van posar el nom d'Hergé a un planeta que acabaven de descobrir, no sé si és el fet de que fós escolta, o el fet que a casa tingui tots els còmics de Tintín, que fa que hagi après moltes coses, les seves històries plenes de solidaritat, d'estar sempre a punt per ajudar als altres, plenes d'innocència i de bon humor, de mirar a la vida des d'un punt de vista positiu i de trobar aventures fantàstiques en el més qüotidià.

Aquest és el meu petit homenatge a Georges Rémi, HERGÉ, i al seu fantàstic amic, TINTÍN.