Són Festes al barri


Un any més s'acaba la Festa Major de les Corts. Les places quedaran recollides, els de BCNeta escombraràn i recolliràn, i un any més els joves ens endurem un bon record de la Festa Major Jove a la plaça Sòl de Baix. És una plaça petitona, amagada dels grans carrers del barri, que sembla que no tingui massa vida més enllà de les tardes on els petits i petites hi juguen una estona abans de marxar capa casa a fer els deures i sopar, que demà serà un altre dia. Però cada any, quan s'apropa el pont del Pilar, un petit grup de gent aconsegueix donar-li vida durant uns dies, s'hi fan paelles, cencerts, matinals infantils, tabalades, circ, llençament de peles de meló, etc. Un munt de coses que van més enllà de les activitats en si, que són una excusa per fer vida de barri. Durant uns dies la gent surt al carrer, fan festa, es relacionen, i s'ho passen molt bé.
Fa anys la Festa Major jove no era més que uns petits concerts al Parc de les Infantes, de grups de coneguts dels 3 institus públics del barri, on els 40 o 50 joves que ens aplegàvem allà ens coneixíem entre tots, i ens veiem entre setmana cada dia.
Ara tot això ha canviat, les festes són grans, la gent ve de tota Barcelona, de les Illes i d'altres pobles. I com totes les festes són sorolloses, sorolloses perquè la gent reunida fa xivarri, tots ho sabem, però per tres dies a l'any, no cal fer-ne tant d'enrenou com ho fan els veïns de Sol de Baix. Sovint no hi veiem més enllà dels nostes propis interessos, i preferim dormir tranquils al nostre llit abans que sortir al carrer i descobrir tot un món nou de xarxa associativa, de gent interessant i compromesa amb el seu barri, gent a la que agraeixo que tinguem aquestes festes, perquè s'ho curren i perquè valen la pena.

1 comentari:

pablo ha dit...

iep! m'he fet un nou bloc...a veure si t'hi passes i em canvies als teus enllaços...


http://picatatxes.blogspot.com

mos veiem!