Estiuegem


Ja ha arribat, l'estiu és aquí. Gairebé sense adonar-nos-en els carrers s'omplen d'avis que cuiden els néts, de monitors que passegen els nens dels casals d'estiu, de senyores grans que prenen la fresca al bar de sota casa. Ja son aquí les rebaixes, els dies de sopars a la fresca, la preparació dels viatges, les festes dels barris i dels pobles i els aniversaris per celebrar.
I arriben els apreciats i esperats "dies de vacances". Són aquells dies que vols "aprofitar" per fer tot allò que no pots fer normalment, aquell encàrrec que saps que t'ocuparà tot el matí, o aquella quedada amb aquells amics que no veus mai.

I jo em pregunto: Potser el problema no és el (poc) temps del que disposem durant l'any ,per culpa de la feina, dels compromisos... tot allò que cal fer i que no es pot eludir. Potser el problema és la poca sensació de llibertat que tenim envers el nostre temps, com el disposem i en què l'invertim. Suposo que durant les vacances experimentem aquest joiós sentiment de poder decidir en què invertim el nostre temps què fem i quan ho fem.

Potser és que ens cal recuperar aquesta sensació de domini del nostre temps i de disfrutar d'allò que estem fent. I crec que les vacances, a part de per desconectar, han de servir per pensar, per refelxionar sobre què estem fent i per prendre decisions sobre cap a on volem anar.

Només és una recomanació, però aprofiteu les vacances, disfruteu, dormiu molt i sobretot, gaudiu del vostre temps lliure tot l'any.